Ajánlataink

Nekünk nincs hangzatos nevű szállás ajánlatunk. Mi ajánljuk magunkat, és bármikor bármit megszervezünk! Ahhoz alkotunk majd programajánlót, ami Önt érdekli. Annyi éjszakát kötünk egy csomagba amennyit itt szándékozik tölteni, és mindent az Ön igényeihez és lehetőségeihez igazítunk majd.


Programajánlatok

Ahhoz, hogy a közösen megalkotott program, a városunkban eltöltött idő, igazán feledhetetlen legyen, büszkén ajánljuk partnereinket, akik magas minőségű szolgáltatásaikkal, örömmel állnak az Önök rendelkezésére.

Borkóstolók, borvacsorák, pinceprogramok

Geszler Családi Pincészet

Tradicionális 200 éves sváb borkóstoló pince: 8060 Mór, Zrínyi u. 25.

Modern látványborászat: 8060 Mór, Martinovics u. 6/c

www.geszlerpince.hu


Bozóky Pincészet

„A legkiválóbb borászatok egyike a Bozóky Pincészet, amely nemcsak bortermeléssel és vendéglátással foglalkozik, hanem egy egész évben nyitva tartó bormúzeumot is működtet..”

www.bozoky-pinceszet.hu


Frey Pince

„Családi borászatunkat, Frey Pince néven – a 300 éves móri sváb szőlőkultúra hagyományaira támaszkodva – 1993-ban alapítottuk, jelenlegi pincénk megvásárlásával. Családunk már ezt megelőzően is – több generációra visszamenőleg – foglalkozott szőlőtermesztéssel és borkészítéssel.”

www.frey-pince.com


Maurus Pince

„Ismerje meg Ön is, Mór egyik legrégebbi pincéjét, és a pincében készült borokat.
A Maurus Pincében ötvözzük a hagyományos borkészítést a mai modern ismeretekkel. A borok hosszú érlelést kapnak, hogy a híres móri savakat barátságosabbá tegyük. Komoly, érett, nagy fehérborok készülnek, folyamatosan szem előtt tartva a kompromisszumok nélküli magas minőséget.”

www.maurus.hu


Varga&Fia pincészet

„Pincészetünket 1997-ben alapította Varga Béla, a sok éves borászati tapasztalattal rendelkező családfő. Ma már fia, Máté is eme „szép” szakma birtokosa és a vállalkozás aktív tagja. Bár a nagyszülők területei és a kezdetek a Balaton-felvidékhez kötődnek, ma már a Móri Történelmi Borvidéken folytatjuk a termelést.”

www.vargapince.hu


Csetvei Pince Mór

“A pince felújítása befejeződött, csodaszép lett. Eltelt egy év, túl vagyok a második teljes saját szüretemen és az a legfőbb vágyam, hogy nagyon sok szép, mosolygós, szerethető bort készítsek Nektek, kedves Olvasók!”

Csetvei Krisztina

www.csetveipince.hu


Helyi éttermek, vendéglátás

Ara Étterem

„Az ARA Étterem konyhájában megalkotott ételek egyaránt kielégítik kicsik és nagyok, húsevők és vegetáriánusok, ínyencek és hagyományos ízekre vágyók, falánkok vagy diétázók igényeit.

Házias jellegű konyhával, szolid árakkal, baráti szóval működő családias hangulatú éttermünket 2000-ben alakítottuk ki. 2008 év végén felújítottuk, így formálódott ki a mai kép.”

www.araetterem.hu


 Bormúzeum Étterem

 „A Bormúzeum Étterem Mór város történetének egyik meghatározó szereplője. A levéltári adatok szerint már az 1960-as évektől találunk róla különböző feljegyzéseket. A Móri Állami Gazdaság évtizedekig itt tárolta a muzeális borkészletét, az étterem nevét innen eredeztetik. A 200 éves múltra visszatekintő pincét a 70-es években alakították át étteremmé. Azóta is műemlékvédelem alatt áll.”

www.moribormuzeumetterem.hu


 Ezerjó Étterem

„A Vértes lábánál elterülő Mór az ezerjó szőlő hazája. A kisváros kitűnő konyhájáról híres, tradicionális étterme az Ezerjó Étterem a város egyik legfrekventáltabb helyén, a Szent Kereszt – más néven Magyar Templom – római katolikus templommal szemben nyitotta meg kapuit immár 20 éve.”

www.ezerjoetterem.hu


 Tárlat Étterem

„…Ez a célunk! Vendégül látni, tágabb „étkezőnkben”! Olyan étterem vagyunk, ahová a megfáradt utazó betérhet csak egy kávéra is, ahol kötetlenül találkozhat egy régi ismerőssel, ahol üzletet köthet, céges bulit tarthat, esküdhet, ahová a családját elhozza egy jó vasárnapi ebédre! Ahol talál valamit, ami kedvére való: minket!”

www.tarlatetterem.hu


Szabadidő, látnivalók Móron

Mór – Az Ezerjó Hazája

Mór város a Dunántúli régióban, Fejér megyében a Bakony és a Vértes közötti Móri-árok legjelentősebb települése.
A város kb. 20 km-es vonzáskörzetnek gazdasági, kereskedelmi és kulturális központja. A várost ma több mint tizenötezer lélek lakja. Kedvező földrajzi fekvésének s ezen a tájon élő magyar és német ajkú lakosság szorgalmának köszönhetően mindig kitűnt a hasonló méretű magyarországi városok közül. Az ezeréves település büszke múltjára és elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy büszke lehet jelenére is. Mór életerős, fejlődőképes város, amelynek határozott tervei, megalapozott reményei vannak a jövőt illetően.

www.mor.hu

Állandó rendezvények Móron!
Látnivalók, nevezetességek

Hazánk 22 borvidéke közül méretében a kisebb, hírnevét tekintve a jelentősebb borvidékek közé tartozik a Móri borvidék.

www.moriborvidek.hu


Lamberg-kastély Kulturális Központ – Mór

Intézményünk székhelye a későbarokk Lamberg-kastély, amely Fellner Jakab tervei alapján épült 1762. és 1766. között. A műemléképületben működő könyvtár, múzeum és közművelődési iroda szeretettel várja látogatóit színes szolgáltatásaival és rendezvényeivel!

www.lambergkastely.hu


Wekerle Sándor Szabadidőközpont Mór

A Létesítményben található uszodarészben 25 méteres, 6 pályás úszómedence, tanmedence, pezsgőfürdő, szolárium, infrakabin, finnszauna található. A sportcsarnokban szabvány méretű kézilabda pálya, kosárlabda, röplabda, tollaslabda, futsal, tenisz, floorball lehetősége nyílik. Külső területen található 2 db salakos teniszpálya, 2 db salakos kisméretű focipálya és füves nagypálya található.

www.sportcsarnokmor.hu


Turiszika, látnivalók a környéken

 • Csókakői vár – 8 km: A XIII. században keletkezett község látnivalói közé tartozik a magasba nyúló szirten épült vár, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Bakonyra és a Móri-árokra.
 • Bodajk – 8 km: Bodajkot a legősibb Mária kegyhelynek tartják, híres zarándokhely. Itt található a XIX. században épült Hochburg-Lamberg kastély. Történelmi múltján és vonzó külső arculatán kívül Bodajkot a közeli Gaja-völgy tette híressé, mely minden évszakban kellemes időtöltést kínál a turistáknak, vadászoknak. A síelést kedvelők számára felvonóval ellátott sípálya kínál sportolási lehetőséget.
 • Pusztavám – 10 km: A Vértesszentkereszti ciszter apátsági templom- és kolostorrom Pusztavámhoz közel az erdőben található. Első említése 1146-ból származik. A megmaradt falak a XII.-XIII.sz.-i román kori építészetünk kiemelkedő értékű műemléke. A török időkben lerombolták. Az azóta elhordott díszes kövek egy része a tatai múzeumban tátható.
 • Fehérvárcsurgó – 12 km: A történelmi település egyik nevezetessége az 1844-ben épült Károlyi kastély, melyből gyönyörű kilátás nyílik az alatta elterülő völgyre. A falu melletti víztározó nyáron fürdési lehetőséget, az év nagyobb részében horgászást és pihenést kínál a vendégeknek.
 • Majk – 25 km: Kedvelt kirándulóhely a Vértes északi részén.Legfőbb nevezetessége a Kamalduli Remeteség XVIII. századból fennmaradt épületegyüttese, melyben a szerzetesrend egészen 1782-ig működött, majd feloszlatták. A lakóházakat, a templomot és a főépületet ma idegenforgalmi célokra hasznosítják és múzeumként is látogatható.
 • Székesfehérvár – 27 km: Magyarország és Közép-Európa egyik legősibb települése, a középkori magyar királyi koronázóváros. Múltja és jelene miatt az egyik legjelentősebb magyar település.
 • Tác – 35 km: Római kori ásatások helyszíne a Gorsium-Herculia régészeti park. A romterület, a feliratos vagy mitológiai jeleneteket ábrázoló kövek apró tárgyak és szobrocskák szemléletesen vallanak a római kori Pannónia kultúrájáról. Évente kétszer, április végén és július végén nagyszabású program, kirakodóvásár és szabadtéri játékok is várja itt az érdeklődőket.
 • Csesznek – 35 km: A Bakony hegységében elbújva, egy sziklaszirten láthatóak Csesznek várának festői kőfalai.
 • Zirc – 35 km: Az ország legmagasabban fekvő kisvárosa megőrzött történelmi emlékeivel, kulturális programjaival, szolgáltatásaival és családias hangulatú vendégszeretetével kiemelkedő idegenforgalomra tett szert. Itt található a nemzetközi hírű arborétum, melynek 20 hektáros területén a föld minden részéről telepített fák és növénykülönlegességek között többszáz éves példányok kínálnak páratlan látnivalót.
 • Zirci Arborétum (március 15-november 30.), Zirci Ciszterci Apátság, Reguly Antal Néprajzi Múzeum www.zirc.hu
 • Bakonyi kirándulás – Jásd, Tés, Bakonynána – 20 km: Kellemes erdei kirándulásra invitáljuk Önöket a Bakonyba. A jelölt túraútvonalak közt kitérőt tehet Jásdon és Tésen is, ahol gyönyörködhet a szélmalmokban, továbbhaladva az erdei úton Bakonynána irányba leszakadó magas mészkőfalak között a Római-fürdőként ismert vízesésbe ömlik alá a víz.
 • Pannonhalma – 50 km: A település legfőbb nevezetessége a Szent Márton hegyen épült bencés főapátság, mely 1996 óta a Világörökséghez tartozik.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.